Coğrafya ve iklimsel özellikler dünyadaki mutfak kültürlerini şekillendiren en önemli etkenlerin başında gelir. İnsanların birbirinden habersiz yaşadıkları çağlarda dünyanın farklı…
Trabzon'un baştacı yemeklerinden biri olan mısır unu, tereyağ ve peynir ile yapılan, hem ana öğün, hem ara öğün; hem kahvaltı,…
Kalkanoğlu Pilavcısı, Trabzon'da yer alan tarihi mekanlardan biridir ve Trabzon'un zengin kültürel mirasının önemli bir…
Trabzon yemekleri denince akla hemen mısırdan, lahanadan, hamsiden, fasulyeden, patatesten, pidelerden, turşudan meydana gelen yüzlerce…
Trabzon'un baştacı yemeklerinden biri olan mısır unu, tereyağ ve peynir ile yapılan, hem ana öğün,…
Bıçağı gibi pidesi de meşhur olan Sürmene'de, insanların Sürmene Pidesi'ne olan ilgisi yerel halkı hem…
Coğrafya ve iklimsel özellikler dünyadaki mutfak kültürlerini şekillendiren en önemli etkenlerin başında gelir. İnsanların birbirinden…
Hamsi, özellikle Trabzon'un yoğun duygular beslediği bir balıktır. Hamsi ızgara ve hamsi tava da bu…
Sign in to your account